Als je in de kerk bent kun je aanbidden. Maar dat kan ook op de fiets, in het bos, op het strand, tijdens de afwas, als je in bed bezig bent in slaap te vallen, en… overal! Het is een hartsgesteldheid. Belangrijk om te ontwikkelen!

(HSV) Psalm 84:5 “Welzalig zijn zij die in Uw huis wonen, zij loven U voortdurend.”

Wonderlijke tekst, want wie woonde er nu in de tempel? Het spreekt zeker ook over ons want wij wonen in Hem!

Een leven leiden van aanbidding tot God. Vorige week hadden we het over de heiliging van je leven. ‘Nee’ zeggen tegen de cultuur die de wereld wil opdringen en ‘ja’ zeggen tegen de cultuur van het Koninkrijk van God. ‘Nee’ zeggen tegen zonde en ‘ja’ zeggen tegen het volgen van Jezus. Niet simpel, maar wel noodzakelijk om een machtige beweging van God te zien in deze donkere dagen.

Een heilig leven leiden, zoals Jezus ons voordeed, is een krachtige vorm van aanbidding. De manier waarop wij leven kan een aanbidding zijn voor God. Gewoon je dagelijkse leven leven tot eer, TOT EER van God! De drie jongemannen in Daniel weigerden om te buigen voor, eerbetoon te geven aan, het beeld van de koning van Babel. Deze koning staat symbool voor de wereld onder de heerschappij van de duivel. Hun ultieme eerbetoon was de bereidheid om ervoor in de oven geworpen te worden.

Okay. Iets dichter weer bij huis: gebruik niet alleen de aangewezen momenten in de kerk voor lofprijs en aanbidding, maar doe het tussendoor. Soms de 10 seconden van oprechte dankbaarheid voor je boterham en glas water! Het lied dat je zingt tijdens stofzuigen. God reageert altijd met zijn aanwezigheid.

Psalms 50:23 “Wie lof offert, eert Mij, en baant de weg, dat Ik hem Gods heil doe zien.”

Jeremia 33:6 (HSV) “Zie, Ik ga haar herstel en genezing bevorderen, Ik zal hen genezen: een overvloed van duurzame vrede zal Ik hun bekendmaken.”

Aanbidding en lofprijs, de machtigste wapens in geestelijk strijd.