‘We are on the verge of a break through’
(Wij staan op het punt van een doorbraak)
‘Zie, Ik maak alle dingen nieuw’

tja… Engels en Nederlands wisselen elkaar nogal eens af bij mij. 

Nagenietend van een heerlijk relaxte dag sprak God tot mijn hart. 

We zijn er een paar dagen tussenuit….
“Even uitwaaien aan de Belgische kust….maar ook de Heilige Geest mag door me heenwaaien met een frisse wind”, zei ik tegen één van de teamleden, “het is ook een drukke tijd geweest, een nieuw seizoen komt eraan”.

Ook hier op de boulevard is het duidelijk: het hoogseizoen begint bijna…
Iedereen is druk in de weer en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Nieuwe terrasjes worden gebouwd. Restaurants en eethuisjes ondergaan een metamorfose, er wordt getimmerd en geschilderd en weer andere krijgen een grote schoonmaak. Etenswaren en drank worden aangevuld. Nieuwe menus worden samengesteld. Nieuw personeel wordt aangenomen. Iedereen wil op tijd klaar zijn!

Op de terugweg van een heerlijke wandeling viel m’n oog op een leuk plaatje, dat moest worden vastgelegd. (zie foto hier boven) Mooie, fris geverfde strandhuisjes. Leeg en gesloten. Het is nog stil, maar niet lang… hun deurtjes zullen opengaan om gevuld te worden met de frisse zeelucht en warme zonnestralen, omringd door vreugde en genot van vakantiegangers. 

“Zie, het spruit uit, Ik maak alle dingen nieuw”, klonk het in mijn gedachten. 

Ineens dacht ik terug aan die ochtend, heel bijzonder…..
De Sea King-helikopter deed zijn laatste vlucht. De laatste Sea King die in gebruik was, vloog langs de hele kustlijn om in elke badstad een vlag te planten, na 43 jaar dienst. Hij gaat met pensioen na jarenlange trouwe dienst als reddingshelikopter. Hierna neemt de nieuwe helikopter, die hem vergezelde, het over. 

Ook hier in De Panne werd een vlag gepland… De brandweer was paraat om hem te salueren met een torenhoge waterstraal. Dit gebeurde allemaal voor onze neus. Eersterangs plaats. Met een kopje koffie in de hand konden we het geheel aanschouwen vanuit ons mooie vakantieverblijf.

“Het oude is voorbij. Zie ik maak iets nieuws”.

Wat geweldig hoe God spreekt!

Ben jij klaar voor het nieuwe wat God voor je heeft? Kijk jij er ook zo naar uit?
Zet jij je deuren van je hart open?
Vertrouw jij Hem dat Hij betere dingen voor jou heeft?

Veel zegen met ‘je nieuwe doorbraak’!

Annick Rooda