De realiteit van oorlog in de hemel en de kracht van gebed en vasten.

 

Profetes Cindy Jacobs vertelde gisteren in Amsterdam dat er in Polen al meer dan 100 dagen gebeden en gevast wordt door Christenen; dat de oorlog stopt en dat de grenzen van Polen door God beschermd blijven. Ook in andere landen wordt gebeden.

Ze had een dringende oproep (iets dat ze niet vaak op de manier zoals gisteren doet, zei ze) aan Christenen in Nederland, België, Europa, om aanhoudend te bidden en ook te vasten dat de oorlog stopt en dat het niet overslaat op Europa. Ze bevestigde (ook namens veel internationale profeten van goede reputatie) dat God absoluut dit continent een opwekking wil geven. Ook is het helder en duidelijk dat God geen oorlog wil. God heeft geen oorlog als straf of oordeel in gedachten (Jer. 29:11). Maar zoals je ook wel begrijpt en om je heen ziet, gebeurt niet alles zoals God het wil. God’s wil gebeurt niet automatisch omdat hij het wil. Mensen spelen een belangrijke rol in hun beslissingen om mee te bewegen met God en hem te gehoorzamen.

Op 24 april drong God er mij op aan te spreken over vergeving en over vasten en gebed. Twee belangrijke acties om ons uit te lijnen met wat God aan het doen is. Om een juiste positie t.o.v. God in te nemen, zodat we kunnen ontvangen wat God wil geven. Ook in de gemeente zijn meer en meer mensen aan het bidden en vasten.

De dringende oproep aan jou en alle Christenen is om te bidden en ook momenten te hebben van vasten, dat deze oorlog in Oekraïne niet overslaat naar Europe en de wereld, maar juist volledig uitdooft. In elk geval is dat wat God wil!! Doe je mee?

Lees Daniël 10 eens. De realiteit van oorlog in de hemel en de kracht van gebed en vasten. Zelfs van één man. Dat gebed en vasten hielp de engelen in hun oorlogsvoering in de onzichtbare, geestelijke wereld. Dus:

“Wees niet bevreesd, zeer gewenste man, vrouw! Vrede zij u! Wees sterk, ja, wees sterk. Terwijl Hij met je spreekt, word je versterkt en zeg je: ‘Laat de Heer spreken, want u heeft mij versterkt’.”  (vers 19 aangepast)

Lieve groet,

Paul en Annick Rooda