Getuigenissen Servië-reis 2023 | zondag 26 maart

Programma zondag:
10:00 uur dienst in Lebane. Roma kerk vlak bij Kosovo.
16:45 vertrek naar Nis. Zeer bijzondere Romakerk. Er is een nieuwe pastor, Sasha de zoon van pastor Rama die paar jaar geleden overleed.Hier een paar getuigenissen over onze ervaringen zondag. Er is nog veel meer gebeurd.
God is zó goed!!!

Zondagmorgen Lebane:
-Teamlid had iets heel speciaals meegemaakt voor de eerste keer , kreeg zaterdagavond in z’n bed tijdens bidden pijnsteken in z’n keel voor zo’n 30 seconden. Hij bad dat  het moest wijken in Jezus naam. Toen dacht hij opeens, is mss wel iets voor morgen om te bidden. Zondag morgen na het woord van Paul baden we voor mensen, 1ste had… keelpijn. Dacht, das toevallig 😉, 2de kwam voor gebed, waar had hij pijn? Keel. Toen kwam de derde persoon. Je raad het al: keel, stembanden. 1ste en 3de hadden geen pijn meer erna🙌.
-zondagmorgen gebeden voor 2 oudere vrouwen. De één ging voor ‘t eerst spreken in tongen, en haar klachten verdwenen. Bij de ander hadden we geen vertaler: daar baden wij in het Nederlands. Zij begon als een waterval te huilen. Naderhand heel blij en opgelucht, God is goed!🔥
-De drummer in Lebane. 9 jaar elke dag pijn heup. Vaak maximale pijn. Lopen, bewegen benen optillen. Alle pijn weg! Na lunch nog steeds pijnvrij!!!!
-Vele profetische Woorden in Lebane voor jeugd.
-Vrouw. Gevoelloze vingers. Geen kracht in haar vingers. Na gebed. Gevoel en kracht terug!
Daarna vertelde ze dat ze haar vingers niet helemaal kon buigen.  Nu wel!!! Hallelujah
-Jongetje scheeftrekkende mond en oog gebeden. Paar keer. Teaching over hoe zijn eigen autoriteit te gebruiken. Prof. Woorden ‘warrior’.Ander teamlid zelfde profetische woorden.

zondag avond Nis:
De Roma gemeente in Nis is gebouwd op grafzerken. Een   ogenschijnlijk uitzichtloze plek, waar God Zijn gemeente bouwt, met heel speciale leiders! Stoorzenders in de vorm van speakers met harde muziek rond het gebouw; maar onze God is niet te stoppen! Alles had de Heilige Geest afgestemd op wat zij nodig hadden. Bij de aanbidding ontstond er bij Paul letterlijk een nieuw lied.

Het Woord ging over de Samaritaanse vrouw, niet geaccepteerd in haar plaats (zoals de Roma’s), maar ze werd gezien door Jezus, en de stad veranderde. het blad uit de bijbel met juist dit evangelie (!) was losgeraakt, en is door Paul gegegeven aan de voorganger, die het inlijst  en aan de muur hangt. Ook Geest- geleid ontstond er een fire- tunnel, waar iedereen doorheen is gegaan, en waar sommigen letterlijk in wilde blijven. Zo bijzonder om te zien hoe iedereen een persoonlijke aanraking kregen van Jezus!