Servië-reis April 2017

Deze getuigenissen zijn slechts een kleine, heel kleine greep uit een heel drukke week met overvloedig veel bekeringen en genezingen.

Woensdag 12 april (we vliegen naar Servie)

Vandaag hebben een paar geweldige contacten plaatsgevonden. Een Roma man op het vliegveld werd aangeraakt toen er voor hem gebeden werd.

Een vrouw in Jagodina die vorig jaar tot geloof kwam hebben we weer bezocht. Ze had het dringend nodig.

Donderdag 13 april: Jagodina en Svilajnac

Kathy en Ingrid:

 • gebeden voor vrouw met staar. Na eerste gebed kon ze woordjes op ons kaartje lezen, eerder niet. Na tweede keer bidden kon ze nog beter zien. Ze was heel dankbaar…..
 • Gebeden voor kindje dat altijd huilde en onrustig was…voelde zich beter. Ook voor meisje met gluten-intolerantie….Vrouw met pijn achter in benen had geen pijn meer….Vrouw met paniekaanvallen en pijn aan heup: pijnvrij…

Annick:

 • Kloppende hoofdpijn en rugpijn. Totaal pijnvrij en wilde gedoopt worden.
 • Spierscheuring buitekant knie. Tijdens voetballen 1 jaar geleden. Pijn 10 op 10. Gebeden en gewandeld toen 3 op 10. Na 2de gebed. Alle pijn weg en gerend. Hij ging zn moeder halen om te getuigen.
 • Velen met stands voor hart en rugklachten
 • Jonge vrouw die zwanger wilde worden. Woorden v kennis

Wat annelique en Arie hebben Meegemaakt:

 • eerst gebeden voor de jongen die blind was. Hij gaf aan dat het iets was verbeterd. Beiden hadden wij ook dat we wilden bidden (en dat ook hebben gedaan) voor genezing van depressie en herstel van zijn spraak.
 • Een man met rugpijn gaf na twee keer bidden aan dat hij geen pijn meer had; kon een dansje doen!
 • Annelique bad voor een vrouw met hoofdpijn. Na gebed was de pijn weg.

Anton:

 • We mochten bidden voor een oude vrouw met allerlei klachten: slechthorendheid, rugpijn, pijnlijke knieën. Na herhaaldelijk gebed ging de pijn weg en kon ze weer goed horen na het testen.
 • De man waarvoor we baden had last van: oogpijn, pijn in de borst en pijn in beide knieën. Na gebed voor elk trad er genezing op en verdween elke pijn. Alle eer aan Jezus!

Marc en Rita:

 • Gebeden voor vrouw die duizelig was, rugpijn, pijn maar benen, buikpijn. Na twee keer bidden ok.
 • Man met rugpijn danste na gebed
 • Man met pijn aan heup.  Twee keer gebeden en daarna alles ok

In Svilajnac staken veel mensen hun hand op om Jezus aan te nemen. De eerste twee keer dat ze daarheen gegaan zijn was het voor kinderen. Nu waren er ook veel volwassenen. Het was heel krachtig en grote ontvankelijkheid zei Pastor Miki,

Er is nog zoveel meer gebeurd, maar de tijd ontbreekt. Ook Jagodina was geweldig.

Vrijdag 14 april: Leskovac en Vranje

Vanochtend heel goede sessies gehad met overwegend leiders van de kerken. Er was een mooie profetische beweging met het woord dat God specifiek gaf voor de gemeentes in die regio.

In de avond naar Vranje. Dat was fenomenaal. In de bovenzaal. Het zat mutjevol. Enkelen hebben Jezus voor het eerst aangenomen. Een behoorlijke groep nam een beslissing om radicaal opnieuw voor Jezus te gaan, en om zijn bloedtransfusie, de reiniging te ontvangen.

Paul sprak over het bloed van Jezus, het oude en nieuwe verbond. Daardoor was er al een enorme doorbraak.

Nadat we voor genezingen en bevrijding hadden gebeden, is er voor de leiders gebeden. Paul en Annick hadden zeer rake en krachtige woorden voor hen. Daarna hebben we voor een grote groep leiders gebeden, leiders van kinderen, jeugd, tieners, worshippers….er was zeer veel jeugd. De woorden die gesproken werden, kort, maar krachtig kwamen heftig binnen bij velen. Een meisje van 13 hielp Paul mee met bidden en vertalen. Terwijl zij de handen  oplegde, ontvingen mensen het vuur van de Heilige Geest en vrede. Ze was zo ontzettend bemoedigd. Dit is de dochter van de voorganger.

Annick: God heeft zoveel bemoedigende woorden gesproken….
oa. 4 jongedames op een rij….god was reading their mail (zoals ze in t engels zeggen). Letterlijk!
Een jongeman volgde me hierbij en toen ik klaar was draaide ik me om en hij zei: je moeten nu echt iets over mij zeggen! Hongerig naar een profetisch woord van de Heer

Vele genezingen ook in Vranje:

Jezus ging rond, genezende!

 • Vrouw 5maanden geleden arm gebroken. Nog steeds pijn elleboog en schouder. Na gebed alle pijn weg en mobiliteit terug.
 • Vrouw pijn en druk op de borst na hartoperatie …. Alle pijn en druk weg
  Ook had ze verschrikkelijke bonzende hoofdpijn. Wat ook verdween

Arie en Annelique: Vandaag in Vranje zoveel genezingen en manifeststies van de Heilige Geest gezien dat het overweldigend is en te veel om allemaal te noemen!
Maar twee heel bijzondere willen we speciaal noemen:

 • Voor een vrouw, met een oor waarmee ze niet kon horen hebben we gebeden. Daarna kon ze weer horen (we hebben het getest!)
 • Een andere vrouw kwam voor gebed, voor haar linker oog waardoor ze niets kon zien. Na gebed kon ze zien!! Haar oog staarde schuin naar boven en was flets en dof. Na 3x bidden en testen kon ze zien, stond haar oog recht en was net zo bruin als haar rechteroog!
  Wij waren haast net zo blij als deze vrouw!!

Lya en Margreet:

 • Gisteravond gebeden voor vrouw met pijn in het hart. De pijn is weggegaan.
 • Vrouw met pijn in de longen door gebroken rib. We hebben getest en ze kon weer diep ademen zonder pijn.
 • Vrouw met veel migraine en nu voelde ze aan haar ogen dat het weer zou beginnen maar de pijn verdween.
Zaterdag 15 april: Leskovac en Niš

De sessie in de morgen was druk bezocht en zeer krachtig.
Aan het eind hebben we gebeden voor leiders en anderen.

De twee diensten in Nis waren prachtig in een indrukwekkende, armoedige omgeving. Velen zijn aangeraakt. In de eerste plaats staken velen hun handen op om Jezus aan te nemen. Hoeveel dat voor de eerste keer deden weten we niet.

Bij de tweede dienst raakte het mij, Paul, bijzonder hoe een jong gezin werd aangeraakt. De vrouw wilde niet meer leven en voelde zich schuldig aan de ziekte van haar kinde, waardoor het nog steeds niet kan lopen (ze is ca 4). De man had door al de problemen weinig hoop en dacht bovendien dat het straf van God was. Dat maakte alles nog erger. De vrouw straalde weer. De man bleef huilen en was krachtig aangeraakt. Profetische woorden werden gesproken. God is zoooo goed.

Zondag 16 april Leskovac (Servische gemeente en Roma gemeente)
en Maandag 17 april Stublah en Bojnik

Dit is slechts een greep uit wat gebeurd is.

Marc en Rita:

 • Vrouw pijn aan twee knieen.  Na 1x bidden kom ze knieen 10cm plooien.  Na 2de keer bidden kon ze knie heffen tot knie-hoogte.
 • gebeden voor twee mensen met depressie en gezicht klaarde op

Annick:

 • Jonge vrouw. Bacterie /ontsteking in maag. Alle pijn verdween en ze voelde vuur id maag.
 • vrouw hoge bloeddruk/hoofdpijn/ rug klachten. Alle pijn weg en beweging terug
 • gebeden voor moederschoot te openen…. Volgend jaar heb ik een baby id armen
 • Kniepijnen verdwenen
 • Ober restaurant begon spontaan zijn levensverhaal te doen. Was erg aangeraakt door gesprek over Jezus en heeft Hem uitgenodigd in zijn leven.
  Wil contact houden.
  Hallelujah God brings back the sons.
  Noot: deze ober heet ook Stefan, net als de ober in een ander restaurant die ook bij Annick tot bekering is gekomen. Vorig jaar.

Arie en Annelique:

Wij zaten met alle kinderen (zo’n 20) van alle leeftijden in een aparte kamer. Toen het ijs was gebroken durfde een meisje te vertalen en konden we het evangelie delen. Ook de opstandingskracht die vrij is gekomen.

 • We hebben alle kinderen gezegend en een paar hebben we geleerd elkaar te zegenen! Allemaal blije gezichten!
 • Gebeden voor ‘t ontvangen van de Heilige Geest: blijde gezichten.
 • Gebeden voor vrouw met hoofdpijn: meteen pijn weg.
 • Gebeden voor rugpijn en laten testen: na 2de gebed was het prima.

Veel meer gebeden, maar ik kan t niet allemaal meer onthouden……

Margreet:

 • In het eerste dorpje hebben Arie en ik gebeden voor een dove jongen.
  Na 1x bidden kon hij horen! We dachten eerst dat we het wellicht verkeerd begrepen hadden… Was hij wel doof?? Maar Nasa, die hem kende, en al veel vaker voor hem gebeden had, testte en knikte: heel goed! Dit kon hij eerst niet horen!
 • In het 2e dorpje zat ik in de aparte ruimte, waar de kinderen zaten. Arie beschreef al dat we na wat startproblemen toch contact met hen kregen.
  Wat ik heel mooi vond, is dat daar maar weer bleek dat we allemaal iets hebben; we vulden elkaar aan in het improviseren van een kinderprogramma.
  De kinderen wilden allemaal heel graag gebed ontvangen.
  Ik werd heel diep geraakt door 1 meisje: Jelena. Arie laakte me attent op haar.
  Ze zat weggedoken in een hoekje. Arie had gevraagd of hij voor haar mocht bidden, maar ze dook weg. Jarenlang ben ik zelf zo geweest en ik wilde haar heel graag bereiken. En dat lukte! Een van de leiders vertelde dat ze geen ouders meer had en bij haar grootouders woonde. Haar broer kwam erbij en met hem erbij mochten we wel voor haar bidden. Arie bad voor de broer, ik voor haar.
  Langzaam ging er iets open bij haar. Ik moest huilen en zei haar: Ik huil om jou zo te zien. Dit is niet hoe God jou ziet. Ik blijf als ik terug thuis ben voor jou bidden, totdat ik hoor dat je kunt dansen en zingen, zoals God je bedoeld heeft.
  Ik mocht haar omhelzen. En toen ik het vroeg, kwam ze uit haar hoekje om bij de groep te komen staan.

Paul:

In Bojnik kwamen 5 personen voor de eerste keer tot bekering. We vragen dat altijd specifiek, anders steekt het merendeel de hand op. Één man met krukken stak niet z’n hand op, maar was niet bekeerd. Ik wist dat hij zou genezen. Na de dienst vroeg ik hem te komen. Hij had toch het gebed om Jezus aan te nemen bewust meegebeden. Acht jaar geleden, toen hij zijn koffie wilde pakken schoot er iets in zijn rug. Heftige pijn in de rug, slappe benen en spieren. Ziekenhuis. Niets werd gevonden. Rolstoel.
Acht maanden geleden droomde hij dat er twee engelen voor zijn raam stonden. Ze zeiden niets en gingen weg. Daarna is hij de Bijbel gaan lezen. Op een bepaald moment ging hij naar de kerk en verbeterde van rolstoel naar de bovengenoemde toestand. Gisteren bekeerd, vervuld met de Heilige Geest, bid in tongentaal, kreeg een woord van de Heer en genas!!! Hij heeft veel rondgelopen. Het is gefilmd.
Opvallend was veel depressieklachten. Veel blijde gezichten gingen weg.
In het eerste dorp werden we heel hartelijk ontvangen. Hebben we gegeten zelfs. Kort woord, vier vrouwen die Jezus aannamen, vervuld met de Heilige Geest. Velen met pijn gingen pijnvrij weg.
De hele week hebben we zoveel mogelijk handen opgelegd voor vervulling met de Heilige Geest, vuur en kracht van de Geest.