Getuigenissen uit diensten in België

Derde bemoedigingsmeeting Genk

Er kwamen meer dan 80 mensen, hongerig naar God en naar Zijn aanraking en bemoediging. We zijn als Alive and Well Team Genk heel enthousiast over wat God aan het doen is in Genk en omstreken, en dat Hij deze kleine Gideons bende daarvoor gebruikt.

Gisterenavond hadden we een Team meeting. We deelden de getuigenissen van wat de Heer gedaan heeft. Het Alive and Well team bestaat uit zo’n 15 personen uit 7 verschillende gemeenten.

De zus van onze geluidsman Tim kwam voor genezing van haar been (haar linkerbeen was een centimeter te kort) en van een whiplash. We gingen er met een groepje omheen staan, om God aan het werk te zien. Het been groeide aan voor de ogen van een aantal getuigen, waaronder haar broer. Gisteren stuurde ze een bericht dat ze, als door een wonder, een speciale aanbieding in de stad had gevonden voor zes nieuwe broeken. Omdat haar benen weer even lang waren, pasten haar broeken niet meer. Ook haar nek was helemaal genezen. Jezus is de Naam over alle ziekte-namen.

Een teamlid die zelf geen genezing voor een tenniselleboog kreeg, maar volop God vertrouwt, gebood een (2 jaar oude) tenniselleboog aandoening te wijken van een vrouw. Zij genas ter plekke. De echtgenoot van deze vrouw had een schouder die versleten was en deels vastzat, waardoor hij zijn arm niet helemaal omhoog kon doen. Bovendien ging zijn schouderblad helemaal naar achteren wanneer hij zijn arm deels omhoog deed. Jezus raakte hem aan en hij genas. Zijn vrouw kwam erbij staan en verklaarde voor de mensen dat hij dat eerder absoluut niet kon. Jezus is goed!

Er kwam een andere man met een schouder die vastzat. De aanraking van Jezus maakte de schouder gezond. Hij was echt blij! Net als een vrouw die pijn had door te strakke pezen aan de binnenkant van haar rechterknie. Een ander teamlid legde er zijn hand op en Jezus genas haar.

Enige weken later getuigde een jonge vrouw dat ze naar die dienst gekomen was, hoewel ze eigenlijk niet wilde. Overweldigende gevoelens van schaamte waren naar boven gekomen en bedrukten haar. Tijdens de preek proclameerde Paul dat je niet hoeft te wachten totdat iemand je de handen oplegt om genezen te worden, maar dat als je de waarheid hoort en aanneemt (gelooft) je je genezing gewoon rechtstreeks van God de Vader kan ontvangen. Dat klikte bij haar en het voelde alsof er deuren om haar hart opengingen en de schaamte en bedrukkingen verdwenen!! Yea!!!!

Later vertelde een man aan een teamlid dat hij meerdere malen genezen was van Fibromyalgie, maar dat het elke keer weer terugkwam. Tijdens de dienst hoorde hij Paul uitleggen dat Christenen zelf de autoriteit hebben om ziekte te gebieden weg te gaan. Hij was zo blij dat hij eindelijk wist wat hij zelf kon doen en paste het toe. Op dezelfde manier is Werner, een student van de Toerustingsschool van vorig jaar, van de hernia afgekomen. Een vrouw in Oregon, VS, die dat getuigenis hoorde en ook toepaste, raakte de astma daardoor kwijt.

Een moeder getuigde hoe haar dochter jaren en jaren met angst en paniek aanvallen voor de dood had geleefd, maar dat Jezus haar bevrijd had tijdens de Bemoedigingsdienst van 12 april.

Een vriendelijke man die altijd naar de diensten komt, ontving gebed van twee teamleden. Hij heeft een kromme rug en zijn longen zaten vastgegroeid, waardoor ademhalen lastig was voor hem. Jezus raakte hem aan, hij voelde zijn longen van binnen bewegen en kon weer vrij ademhalen. Dit is werkelijk een prachtig scheppingswonder van de Heer.

In een andere dienst in Belgie kwam een vrouw voor genezing van Parkinson. Ze ontving meer dan alleen een lichamelijke aanraking. In de dagen daarna leek het alsof ze een overdosis aan medicijnen had. Ze is vervolgens begonnen haar medicatie af te bouwen. (noot: wij raden mensen nooit aan –belangrijke– medicatie te stoppen of af te bouwen, zonder raadpleging van een arts. Naar onze mening mag je dit als ‘bediener’ niet doen. Ieder persoon draagt daarvoor zelf verantwoording.)

Tijdens een grote klussendag in de Elim Kerk in Genk, waar wij ook aanwezig waren, baden we voor een schilder. Een vriend van ons zag dat en haalde er een gemeentelid bij, die buiten bezig was. Die had namelijk al vele jaren last van een hernia, nekpijn, te kort been en allerlei andere pijnen. Het been groeide aan (ongeveer een centimeter) alle pijnen verdwenen en zijn bekken stond weer goed (dat is bevestigd door een arts). Diezelfde dag viel hij twee keer, omdat hij al zoveel jaren met een te kort been en andere klachten had rondgelopen. Hij was door het dolle heen.

Enzovoorts, enzovoorts.

Laatst aangepast op donderdag, 09 juni 2011