Getuigenissen vanuit Servië 2011

Van 13 tot 19 oktober 2011 zijn we op reis geweest naar Servië. We hebben er diensten en mensen bezocht van Roma kerken in een deel van Servië.

LEIDERS IN LESCOVAC
Op dinsdag en woensdag waren we in Lescovac. Daar hadden we een geweldige tijd met een aantal leiders. We mochten voor hen bidden en hadden voor allen woorden ter bemoediging. De weduwe van een oudste, die in Lescovac gepionierd heeft en er opziener van een groot werk was, ontving ook woorden, die duidelijk van de Heer kwamen: De pijn in haar rug trok helemaal weg en de pijn in haar handen bijna helemaal.

LEBANE
Op bezoek bij de voorganger aan huis, ontmoetten we de moeder van zijn vrouw. Zij had Parkinson en daardoor pijn in haar benen, knieën en armen. Ze kon niet alleen lopen. We mochten voor haar bidden en daarna was de pijn weg en kon ze goed lopen. Omdat de pijn in haar armen nog niet weg was, ging ze zelf die pijn gebieden weg te gaan. De pijn verdween en ze stond daar stomverbaasd van te kijken.

’s Avonds hadden we een dienst in Lebane.

Na het groepsgebed tijdens die dienst volgden er behoorlijk wat getuigenissen zoals nekpijn/hoofdpijn die weg waren, rugpijnen die verdwenen en nog meer.

Een vrouw met een gezwel op haar arm vertelde ons, dat tijdens het gebed alle pijn verdween en het gezwel geslonken was. Het was nog niet helemaal weg.

Diverse mensen getuigden ervan dat hun genezing al begon terwijl ze hardop mensen aan het vergeven waren, die hun eerder gekwetst hadden.

Een doof stomme jongen hoort nu en praat!!!!!! Hij zegt alle woordjes na. De voorganger zegt dat deze jongen vanwege zijn achterstand op een speciale school is.

Er kwam een man naar voren die uitlegt dat hij astma heeft en graag beter met God wil communiceren. Dan ontvangt Annick een woord van God dat deze man een man van God is en zal prediken, maar dat de duivel zijn adem en spraak wil wegnemen. De man is heel blij met dit woord en direct verdwijnen het astma- en stotter probleem. Hij ademt goed en praat ook meteen goed!

Een meisje met rugklachten vraagt of ze wel genezen mag worden als ze geen Christen is. Natuurlijk! Paul vroeg haar, haar rug te controleren. En tegelijk is de rugpijn al weg.  Met gevolg dat ze daarna heel graag Jezus aan wilde nemen en zich heeft bekeerd. Prijs de Heer!

Een vrouw bij wie een tumor achter in haar knieholte weggehaald was, maar die nog steeds pijn had daar, kwam voor gebed. Toen Annick na het gebed wilde checken of de pijn weg was en de vrouw vroeg vrouw een eindje te lopen, zei ze direct dat alle pijn al weg was. Aan het einde van de dienst kwam ze naar voren, ze wilde ons huggen van blijdschap en op de foto met ons.

Er waren veel woorden en profetieën, waardoor mensen vrij gezet werden.

VRANJE.

Op maandagavond waren we in Vranje in een Roma kerkje in een kleine bovenzaal.

Bij aankomst gingen we eerst mee naar het huis van de oudste. Hij woont met vier kinderen en zijn ouders in een huisje. Ze vroegen gebed voor de baby, die een te lang beentje en vervormd hoofdje heeft vanwege de bevalling. Daarna vroegen we of we voor de grootouders mochten bidden. Ondanks dat ze geen Christen waren, zeiden ze toch Ja. Na het gebed legde Paul kort uit hoe je Jezus kunt binnenlaten in je leven. Ze zeiden allebei ‘ja’. Toen vroeg Paul of ze daar zeker van waren. Ze wilden absoluut en direct ontvingen zij Jezus!

In de dienst zelf was het feest. Er werden velen genezen!