God doet iets nieuws, maar zien wij het ook?

 

Aan elke bevalling gaan weeën vooraf. En daaraan vooraf gaat de conceptie en de daarop volgende, voor een tijd onzichtbare, groei van het kind.

‘Ik doe iets nieuws, zegt God, nu schiet het op, zie je het niet? Kijk dan! Zie je het niet?’ (vrije weergave van de beroemde tekst in Jesaja). Die geboorte van dat nieuwe dat God zelf doet, wordt vooraf gegaan en op een bepaald moment vergezeld door weeën. Geliefden, zegt Petrus, laat dit je niet verrassen, als je geloof beproefd wordt en je verdrietig bent door van alles dat om je heen of in je eigen leven gebeurt. Ik werk iets krachtigs uit, zegt God.

Daar verheugen we ons in. Petrus bemoedigt ons verder dat het lof, eer en heerlijkheid brengt aan Jezus, als hij komt, wanneer wij toestaan dat ons geloof gelouterd en gesterkt wordt. Laat je niet dol maken en aanklagen. Laat niet op je neerkijken door de duisternis – we zijn de kop en niet de staart, de duisternis is onder onze voeten, verslagen, maar nog wel strijdbaar.

Dat geloof in de kracht en werking van het bloed van Jezus en van de Heilige Geest, dat is wat aangevallen wordt. De tegenstander wil – en hij gebruikt daar de crisis en mensen voor – ons geloof in de geboorte van Gods plan, wegnemen. Afleiden. Teleurstellen. Daarvoor gebruikt hij ook je persoonlijke situatie. Om je te ontmoedigen. Je gebeden en beloftes van 25 jaar geleden, die niet zijn vervuld. NOG NIET.

Houd vast wat je hebt en laat dat doorgroeien. Weet dat je volharding nodig hebt. En ik ook.

Blijf bidden voor de OOGST en voor een uitbraak van wonderen en tekenen en genezingen. De boodschap van afgelopen zondag 2 januari beveel ik je van harte aan: Geloof in M&M’s. Multiplication & Miracles.

God is altijd voor groei, vermenigvuldiging, talrijk worden. Daar begon hij de schepping mee, en die bedoeling is nooit veranderd.

Dus oogst, strek je uit naar wonderen, geef je over aan de Heilige Geest. Toon liefde aan je medemens. Bid in tongen voor onbekeerden die je kent.

Paul Immanuel en Annick Rooda
Leiders Alive and Well Church