Het is een realiteit dat als je grote dingen verwacht, en durft God te geloven voor gebedsverhoringen, dat je ook tegen teleurstellingen aanloopt. Teleurstelling is wat de tegenstander wilt gebruiken om jou te laten stoppen met bidden en geloven voor doorbraken, genezingen, bekeringen enz.

Ik wil je bijzonder aanmoedigen om het woord van 24 maart te beluisteren (zie hieronder). Het zal je helpen en je aanmoedigen om een leven van geloof te leven. Het is goed om door deze dingen heen te gaan, zolang je er inderdaad DOORHEEN gaat en niet OMHEEN of blijft staan en niet verder gaat.

Wanneer je door dingen heengaat, word je gesterkt in je geloof, in je karakter. En je volwassenheid in Jezus zal groeien. In de opwekkingsdagen van Handelingen werden ze keihard geconfronteerd met de doodsbedreigingen van de priesters aan Petrus en Johannes (H4) en met de moord later op Stefanus (H7). Dat is niet waarvoor ze baden. Daarna breekt er vervolging uit onder Saulus’ leiding, en worden velen gevangen gezet en ook worden er gedood! Dat is niet waarvoor ze baden. In H11 hebben ze ook nog eens de politieke leider, koning Herodus tegen, die stoer wil doen naar de Joden, en Jacobus de broer van Johannes laat doden… Je begrijpt het plaatje wel. Natuurlijk is it over het verloop van een aantal jaren, maar toch. Zeker de eerste moord en de vervolging hebben er ernstig ingehakt.

Dan, een dag na de dood van Jacobus wordt Petrus gevangen genomen en zal gedood worden. Wat doen de Christenen? BIDDEN, BIDDEN en AANBIDDEN!! En Petrus wordt daardoor bevrijd door een engel op een heel vreemde manier. Wow.

Houd goede moed! Blijf door bidden en geloven voor die doorbraak, genezing, bekering waarvoor je bidt. Na mijn teleurstellingen bad ik vorige week met een Duitse bevriende pastoor. Hij had griep, pijnstiller genomen etc. Jezus raakte hem aan en hij begon zich onmiddellijk beter te voelen en binnen enkele uren was hij helemaal in orde. Hij was zodanig bemoedigd, dat hij onmiddellijk een mis heeft aangekondigd met gebed voor genezing in Jezus’ naam.

Veel liefs, en sterkte en kracht in het geloven: Romeinen 15:13 (HSV) “De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het (proces van) geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest.”

 

Paul Immanuel en Annick Rooda