Kerst, het wonder van transformatie

Deze week kregen we supernieuws. Het is de tijd ook van ‘Goed Nieuws’, zoals dat het hele jaar door mag. JP (van onze kerk familie) werd begin dit jaar gediagnosticeerd met een agressieve hersentumor. De dokter verzuimde daarbij niet te vermelden dat het een jaar, hooguit anderhalf jaar zou zijn. Een risicovolle operatie was nodig en chemokuren zouden dus alleen een vertragend effect hebben. De tumor zou zeker teruggroeien. Deze week kwamen de uitslagen van de NMR en bijkomende onderzoeken: er is totaal geen nieuw tumorweefsel te zien.

Met hartelijke dank aan medici, en ander medisch personeel. Met dankbaarheid voor medicijnen. Maar met heel grote dankbaarheid naar Jezus voor zijn oneindige liefde en genade om een ONMOGELIJKE situatie om te keren naar GEZONDHEID. JP en zijn vrouw zijn overgelukkig en God zo dankbaar en geloven dat hij volkomen kankervrij is. Zij hebben hiervan ook getuigd bij de dokter.

Komende week vieren we de verjaardag van Jezus, die als mens geboren werd. Een absoluut wonder, alleen al zijn verwekking, en ook hoe dat kan dat de Eeuwige als mens geboren wordt. Uniek. Onvoorstelbaar, maar waar.

Als zo’n verwekking behoort tot Gods creatieve kracht…, als deze geboorte mogelijk was…, als zo’n ‘onmogelijke’ transformatie van Eeuwige naar Mens mogelijk was… en weer terug, als eeuwige Zoon, God, zittende aan de rechterhand van de Vader… Als dat allemaal mogelijk is met God, dan hebben we hoop! HOOP die niet teleurstelt!

Dan is het absoluut mogelijk dat God nieuw leven verwekt in Europa. Miljoenen en miljoenen die tot leven komen, een geboorte van opwekking die we nog niet gekend hebben in Europa’s geschiedenis. Dan is het mogelijk dat er transformatie optreedt in mensen, in steden, regio’s, provincies, landen.

Oh wat een fantastische Personen zijn dat toch, de goede Vader, de lieve Heer Jezus, en de krachtige Heilige Geest van Leven.

Hoop maakt niet beschaamd, omdat de liefde van God in onze harten is uitgestort, door de heilige geest die ons gegeven is. (Rom. 5:5)

Heel veel liefs en zegen deze komende feestdagen, in het bijzonder aan jou, als het nu juist zo moeilijk is,