O het bloed van Jezus, … wast witter dan de sneeuw!’

‘O het bloed van Jezus, O het bloed van Jezus… wast witter dan de sneeuw!’. Dat begonnen we spontaan te zingen afgelopen zondag in de aanbidding. En: ‘daar is kracht, kracht wonderbare kracht, in het bloed van het Lam!’.

Na de worship sprak Dr. Guy Peh over… het bloed van Jezus! Hij vertelde dat er niet veel kerken zijn waar nog gezongen wordt en gesproken wordt over het bloed van Jezus. Juist het bloed van Jezus is het keerpunt in de geschiedenis van de mensheid, en juist dat bloed van het kruis van Jezus (Col. 1:20), is het enige dat ons kan redden en verzoenen met God de Vader.

Laat niemand je afbrengen van de aanbidding van de Jezus die stierf en opstond uit de dood, om zo iedereen die dat gelooft en aanneemt weer terug te brengen bij de Vader. Er is géén andere weg!

Als ik vroeger voor de zoveelste keer in de sloot had gespeeld, en mijn laarzen vol water liepen en ik smerig was met modder, kletsnat, dan kwam ik het huis niet in. Eerst alle natte vieze kleren uit. Dan mocht ik rechtstreeks naar de wasbak en mezelf wassen. Daarna kon ik pas, zogezegd, de huiskamer in en mijn vader en moeder een knuffel geven.

Er is maar één reinigingsmiddel dat zonde wegwast, voor eeuwig, en ons zó brandschoon maakt, dat we Gods huis binnen mogen komen en hij ons kan knuffelen en omhelzen: het kostbare bloed van Jezus.

In het opwekkingsverhaal van Hizkia, opwekking in de ‘kerk’, is het grote keerpunt van verlossing, wonderen en tekenen, opwekking, verandering (transformatie), en bevrijding van het juk van erge vijanden, wanneer ze het Lam slachten. Bloed van dieren was het bloed dat God eiste vóórdat Jezus kwam.

En toen Jezus kwam, goot hij zijn leven uit aan het kruis. Het leven, zegt de Bijbel, is in het bloed! Spreek het hardop uit over je leven: Dank u voor uw bloed Jezus! Het maakt me vrij, het verlost mij, het redt mij, het geneest mij, het bloed beschermt mij!

Enkele teksten over het bloed: Joh. 6:53-58, Opn. 1:5, 12:11, Efezen 1:7, 2:13, Rom. 3:25, 5:9, 1 Cor. 10:16 etc.