Blijf bij jezelf aandringen om God eer te geven, te aanbidden. Vraag nederig de hulp van (de) Heilige Geest. Als je het vuur mist of de motivatie, vraag de Heilige Geest je te helpen. Vanuit Psalm 16 zien we ook dat als we in Gods aanwezigheid komen, vreugde begint op te borrelen. Een andere manier van je verblijden in God, is om vooruit te kijken naar wat hij voorbereid heeft.

Weet je nog toen je kind was: de vakantie die eraan kwam, of een dagje Walibi, of je verjaardag kwam eraan en je weet bijna zeker dat je je lievelingskado krijgt! Je verheugt je zo in iets dat je nog niet hebt, dat nog niet is, omdat je eer niet aan twijfelt dat het komt.

Jezus had dat ook. Hij wist dat op het moment dat hij op zou staan uit de dood, vele miljarden door de geschiedenis heen, gered zouden worden. Hij wist dat hij eindelijk ook weer super close zou gaan zijn met zijn Vader in de hemel. Hij zag de miljoenen die weer uit rolstoelen zouden opstaan, de velen die van kanker genezen zouden, de getraumatiseerden die vrede en blijdschap zouden gaan vinden in hem. Depressieven en angstigen, mensen met psychische problemen, die vol van leven zouden worden door hem.

Hij zag jou. En (heb je dat ook wel eens gehad?) van blijdschap en bewogenheid werden zijn ogen vochtig, want hij zag jou naar hem toerennen en in zijn armen vallen – en alles valt van je af. In Servië was een voorgangers-vrouw die 25 jaar lang wekelijks migraines had. Ernstige migraines. Plotseling tijdens een dienst in Leskovac nam Jezus haar in een visoen op. Ze zag hem en Jezus wilde haar vastpakken en ze stribbelde tegen en zei: ‘Nee! Ik ben veel te vies en dan wordt u vies!’ Jezus pakte haar toch vast en alles viel van haar af, ze ontspande in het visioen en begon te wenen. Ze getuigde ervan. Een jaar later vertelde ze dat ze sinds die dag nooit meer migraines had gehad. Jezus werd vies van onze viezigheid, zodat wij schoon kunnen worden.

Op al deze dingen en meer nog, mediteerde Jezus. Hij liet het voortdurend door zijn hart gaan, zodat hij door al het lijden dat voor hem lag, heen kon gaan. (Hebr. 12:2 deels, NBG1951) “…om de vreugde, welke vóór Hem lag, heeft hij het kruis op Zich genomen, de schande niet achtende,…”.

Weet je dat dit ook aanbidding is? Door lijden heengaan, maar omwille van de Vader, je verheugen in de zegen die voorbij dat lijden ligt! Een lof-offer is dat. Dan in je lijden, als het zo nog even moet zijn, vult goddelijke blijdschap en hoop je hart.

Ik geloof echt dat God ons hiermee een belangrijke sleutel aanreikt voor de toekomst.

Jezus, alle eer, glorie, dank en aanbidding is voor u.