Wat mag het je kosten?

 

Afgelopen week sprak ik spontaan, door de Heilige Geest, een andere boodschap dan voorbereid. De titel was ‘Wat mag het je kosten’. De boodschap vertrekt vanuit de gebeurtenis in de tempel, waar een weduwe haar paar laatste centen offert aan God. En Jezus ziet haar… (zie hieronder de link naar een korte clip)
Jezus kijkt naar ons. Hij is bezig zijn eigen Lichaam wakker te maken uit de roes van consumptie, gemak en andere dingen van onze westerse maatschappij. Zodat we weer eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid zoeken.
Het valt op hoe goed de tegenstander van de mensheid is in het misleiden. Eigenlijk zou dat ons niet moeten verbazen: hij wist Adam en Eva te verleiden, terwijl zij volmaakt waren en een geweldige relatie met God hadden.
Het gemak waarmee de mensheid zich dingen laat wijsmaken is schokkend. Nieuw is het niet. Hitler is een schokkend voorbeeld daarvan in onze geschiedenis.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de leugens rondom abortus, het doden van babies. Je hoort mensen letterlijk zeggen dat het alleen nog maar cellen zijn en geen baby. Maar wat is dan een te vroeg geboren baby’tje van 6 maanden, waar alles aan gedaan wordt om het in leven te houden (en dat kan!!)? En hoe zit het dan met het (geweldige) initiatief en de wetgeving voor mensen die een miskraam hebben gehad. Ze mogen hun kind inschrijven als een persoon met een naam (wat enorm helpt denk ik bij de verwerking van het verlies van dat ongeboren kind). Dus nu is het ineens wel een persoon?
Het herhalen van de leugen, met allerlei ‘feiten’, en het beweren dat de rechten van de vrouw belangrijker zijn, heeft tot doel ons door de tijd heen ongevoelig te maken. Zodat we het accepteren als waarheid. En dat is bij velen gebeurt.
Ja, vrouwen hebben rechten, net zoveel als mannen. Maar het uitoefenen van je rechten kan en mag nooit betekenen dat ook anderen daardoor (onschuldig) beschadigd of gedood worden.
Het is tijd te luisteren naar wat God zegt. Het is tijd de Bijbel te lezen en nemen voor wat het is: absolute, liefdevolle, genadige waarheid. Zó genadig dat Jezus, de Vader en de Heilige Geest bereid waren ervoor te lijden en sterven. Als wij God’s waarheid niet lezen, geloven een ernaar leven, zal de wereld en haar systeem ons vertellen wat waar is en wat niet waar is. De vrucht daarvan kennen we. Toch?
Jezus wil ons wakker maken voor wat hij zegt, en Hij wil dat we opstaan en meebewegen met zijn plannen. Wat mag het je kosten?
We bidden dat de vrede en genade en liefde over je is, in het bijzonder als je ogen opengaan en je overweldigd wordt door de foute beslissingen in je leven!! Jezus gaat ver, heel ver uit boven de impact en schade die jouw en mijn zonden aangericht hebben. Het offer van zijn leven aan het kruis is meer dan genoeg om jou en mij te vergeven! ECHT!
Belijd je zonde, en ontvang zijn vergeving, vrede, genade, liefde, goedheid, blijdschap, overvloed, genezing, trouwe bescherming, Vaderschap, eeuwig leven, en…