WB53 Beklemd onder een boom

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

WB53 Beklemd onder een boom

Door Paul Immanuel

Afgelopen november hadden we op Vancouver Island en op het vaste land heftige stormen. Masten, elektriciteit palen en vele bomen waaiden om en richtten behoorlijke schade toe. Velen werden ook afgesloten van elektriciteit. (Ken je dat ook, tijdens een storm afgesloten lijken van de krachtbron? Toch blijft juist die krachtbron, God, tijdens de heftigste stormen een rots in de branding.) Tijdens deze storm gebeurde er iets heel dramatisch in Stanley Parc, een gigantisch groot park in de miljoenen stad Vancouver.

Een dakloze lag de bewuste nacht in dit park in zijn slaapzak te slapen. Door de storm viel een boom op hem waardoor hij beklemd raakte. Het park is zo groot dat je er makkelijk onopgemerkt kunt blijven, net als in onze huidige maatschappij. De beklemde man werd dan ook niet opgemerkt en lag daar zes dagen te wachten op hulp. Volkomen uitgeput, onderkoeld en uitgedroogd probeerde hij wanhopig een oplossing te bedenken. Hij bedacht zich dat hij een oud mobieltje in de bodem van zijn slaapzak had liggen, die echter al meer dan een jaar niet was gebruikt. Hij haalde het naar boven en probeerde het. Tot zijn stomme verbazing werkte het wel en was hij in staat 911 (in Europa 112) te bellen en nog net mee te delen dat hij vast zat in Stanley parc.

De oplossing lag zes dagen lang binnen handbereik. De telefoon was al die tijd in zijn slaapzak. Zes dagen lang had hij een conclusie getrokken dat het mobieltje toch niet meer werkte. Het was al meer dan een jaar niet gebruikt toch? Of misschien was hij zes dagen lang gewoon vergeten dat de oplossing binnen handbereik lag. Eens had hij de ‘kennis’ gehad, maar had die toen afgedaan als nutteloos en waardeloos: een oud, niet aangesloten mobieltje. Het vergeten van deze waardevolle informatie of het trekken van een voorbarige conclusie hadden hem bijna het leven gekost. Letterlijk. Een laatste restje gezond verstand reikte uit naar de telefoon…en voorkwam dat hij, met de oplossing binnen handbereik, zou sterven.

Hoe vaak komen we tegenwoordig deze houding tegen bij ongelovigen? Hoeveel mensen sterven er tegenwoordig per dag ZONDER GOD, terwijl de oplossing binnen handbereik ligt? In de Bijbel staat een tekst die zegt: “de Heer is nabij”(Phil. 4:4)  God is binnen handbereik, maar waarom worden er dan zo vaak excuses bedacht om maar niet naar God toe te gaan? Waarom trekken kostbare mensen de conclusie ‘ik heb God niet nodig’, zonder te onderzoeken waarom God er voor hen is? Waarom zeggen zo velen dat God niet bestaat, of dat in God geloven zinloos is, zonder God Zelf de kans te geven antwoord te geven? Immers, wanneer Hij bestaat wil Hij Zich ook laten kennen!

Misschien lig jij wel ‘vastgeklemd onder een boom’ op dit moment, en zie je geen uitweg meer. Misschien ben jij wel uitgedroogd, uitgeput en heb je geen oplossing beschikbaar. Het ‘mobieltje’ ligt binnen handbereik. God is nabij, “Hij is niet ver van een ieder van ons” 2  zegt de Bijbel, het is slechts één beslissing voor jou. “God verkondigt dan heden aan alle mensen, dat ze allen overal tot bekering moeten komen”; de enige oplossing voor de zwerver was dat hij de telefoon moest pakken en moest bellen. Hij moest zijn vooroordeel aan de kant leggen en het gewoon gaan doen. Gewoon geloof gaan stellen in de oplossing die binnen handbereik bij hem lag….het contact werd gelegd en de redding werd een feit.

God zegt hetzelfde: je moet tot bekering (je omkeren) komen om contact te leggen met de Hogere Macht. Het nummer is niet 911, maar J-E-Z-U-S. In de Bijbel staat namelijk dat al wie de naam van Jezus aanroept gered/genezen zal worden (Handelingen 2:21). Er komt een moment dat je elk vooroordeel aan de kant moet leggen en het gewoon moet gaan doen. Geloof is niet een wazig, zweverig principe, het is slechts een beslissing je vertrouwen ergens in te stellen. Niemand test het water dat uit de kraan komt, voordat hij het drinkt: hij vertrouwt, simpelweg gelooft dat het goed water is. Zo eenvoudig is het om te geloven in God. ‘O dat werkt toch niet’ (net als het oude mobieltje), ‘God is achterhaald’, zegt iemand. Wel, wat nu als het niet achterhaald is en het de oplossing is voor al de levensvragen die mensen hebben. Wat nu als God inderdaad sterker is dan de dood, en eeuwig leven geeft. Wat nu als sterven zonder God, zonder de oplossing te gebruiken, u werkelijk in de hel brengt? Ik zeg u, het evangelie is waar, Jezus is de Waarheid, maar ook de Weg en het Leven. Hij nam de verantwoording voor uw en mijn zonden, door de straf ervoor te dragen: een gruwelijke dood aan het kruis. Maar Hij is opgestaan en leeft om u te helpen.
‘Draai Zijn nummer’: “J-E-Z-U-S   V-E-R-G-E-E-F   M-I-J-N   Z-O-N-D-E-N   A-L-S-T-U-B-L-I-E-F-T”….en zoek dan een Bijbelgetrouwe kerk.  Bel-ze.

© 2007  Alive and Well Ministries       info@www.alive-and-well.org

[/column]