WB56 En verkondigt het evangelie

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

WB56 En verkondigt het evangelie

Door Paul Immanuel

Pastor Dan werd gebeld om naar het ziekenhuis te komen, waar een man in coma lag en in zeer kritische toestand was. We gingen samen. De man had een open hart operatie gehad, met gelijk daarna hersenvlies ontsteking. Daar bovenop kreeg hij vlak erna de superbug. Een ernstige besmetting die bestand is tegen antibiotica en lastig te bestrijden is, zeker wanneer je al in zo’n verzwakte toestand bent. Hij raakte in een coma en allerlei vitale functies raakten volledig uit balans. Hij lag op de IC in isolatie, vol met slangetjes en andere ‘toestanden’. Het moment dat we zijn kamer binnenliepen begon hij te bewegen. Zijn vrouw was verbaasd. Hij opende zijn ogen niet, maar vertrok zijn mond. Pastor Dan liet hem nazeggen (in zijn geest) ‘Jezus help me’. Na 10 minuten gebeden te hebben en hem de handen te hebben opgelegd zijn we gegaan.

Een paar uur later kregen we telefoon dat zijn toestand sterk verbeterd was en zijn darmen normaal reageerden. De volgende dag kregen we weer telefoon dat de man uit zijn coma was en rechtop zat in zijn bed en normaal reageerde. De dokters hadden namelijk gezegd dat ook al zou hij ooit uit de coma komen, hij waarschijnlijk als een plantje zou verder bestaan.

Een dag later kregen we weer een bericht. Het bleek dat een groep van 11 dokters en verplegers ‘toevallig’ bij de monitors waren toen Jezus hem aanraakte. Ze zagen dat de vitale functies zoals hartslag, bloeddruk en dergelijke onmiddellijk verbeterden en normaal werden. De behandelende arts had het herstel de volgende dag letterlijk ‘niet minder dan een wonder’ genoemd! De man zelf had verteld dat hij gevoeld had dat hij aan het sterven was. Net op tijd dus. Prijs Jezus!

We ontvingen een e-mail van Bob Brasset, een vriend hier in Victoria die ook vaak in Nederland spreekt. Hij was met een vriend in Tim Hortons (een soort McDonalds, maar dan met koffie’s en broodjes etc.). De Heer sprak tegen zijn vriend, dat de vrouw die hen hielp pijn had in haar nek en schouders (hoewel niets zichtbaar was). Hij vroeg haar ernaar. Ze bevestigde het en vertelde dat het kwam van een busongeluk in India. Ook had ze last van haar knie. Daar aan de toonbank baden voor haar en ze voelde zich al beter. Even later kwam ze aan hun tafeltje vertellen dat alle pijn weg was en ze haar knie weer kon buigen. Heel dankbaar vertelde ze dat ze in God geloofde, maar nu ook Zijn Zoon Jezus wilde leren kennen.

Het kunnen ook heel kleine dingen zijn die u doet, als getuigen van Jezus Christus, waardoor mensen geholpen worden en een levende God zien. Een kop thee en een broodje met een kort briefje redde jaren geleden een jongeman van zijn voornemen om die dag zelfmoord te plegen. Een lied op straat gaf met Kerst een vrouw de moed uit bed en naar buiten te komen, op wat voor haar een trieste dag was. Iemand vertelde me dat de simpele aanwezigheid van een klant in een supermarkt de kassière deed beslissen, om toch maar eens naar de kerk te gaan. Ze kende die vrouw als een Christen, maar ze hadden geen woord met elkaar gesproken.

Ben je een Christen? Dan wil God dat je je omgeving beïnvloed; mensen het Evangelie brengt. Weet je, het is een realiteit dat mensen zonder Jezus naar de hel gaan. Dat kiest God niet, maar de mens die Jezus afwijst. Maar weet je, heel veel mensen weten niet echt wie God is en wat ze eigenlijk afwijzen. God wil Zichzelf openbaren, laten zien aan de verlorenen. Hoe? Door jou en mij. Wij zijn hier nu op aarde de zichtbare vertegenwoordiging van God en Jezus. Veel mensen kunnen van God alleen maar kennen, wat ze van jou en mij zien en horen. “En de Heerlijkheid die U Mij (Jezus) gegeven heeft, heb ik hun (de Christenen) gegeven, opdat zij één zijn, gelijk Wij één zijn: Ik in hen en U in Mij, dat zij volmaakt zijn tot één, opdat de wereld zal erkennen dat U Mij gezonden heeft, en U (Vader) hen liefgehad heeft (in Jezus’ offer).” Johannes 17:22-23

Iemand vertelde me een verhaal, misschien wel echt gebeurt. Een auto stopte voor een zebrapad. De auto die daarachter kwam begon te toeteren en met de lichten te flitsen en de bestuurder begon te roepen en schelden. Blijkbaar haast. Een aantal seconden later staat er een agent bij zijn portier en gebied hem uit de auto te komen en de handen op het dak te leggen. Hij wordt gefouilleerd en afgevoerd. Op het bureau wordt hij na enige tijd weer vrijgelaten. Op de vraag van de man waarom hij werd gearresteerd, antwoordde de agent: ‘Meneer, op uw bumper en achterruit heeft u stickers staan over bekering tot Jezus en over dat Jezus vrede geeft. Wij namen toen onmiddellijk aan dat u die auto gestolen moest hebben.’

In Nederland hoorden we van een goede vriend en broeder, dat hij nog niet zo lang hard op was gaan bidden, maar nu zelfs ook in het ziekenhuis had gebeden voor iemand, waarna een andere patiënt hem gevraagd had ook voor hem te bidden. “Laat uw vriendelijkheid bekend zijn aan allen. De Heer is nabij.” Filipenzen 4:5-6a. Stap deze week eens uit, doet het zelf ook. Moedigt elkaar aan! Schrijf ons ook eens een getuigenis hierover

© 2007  Alive and Well Ministries       info@www.alive-and-well.org

[/column]