Wonderen, bekeringen en genezingen in Servië onder de Roma’s.

 

Twaalf kinderen van God zijn dol enthousiast teruggekomen van de Romas in Servië.

Een alcoholist die Jezus aannam en meekwam naar de Roma kerkdienst, een behoorlijke groep jongelui in Leskovac die een nieuwe radicale beslissing namen voor Jezus, gesteund door een andere groep jeugd die hun aanvuurden. Vuur van de Heilige Geest was op velen, anderen werden diep aangeraakt. Kinderen en tieners in een ander dorp vroegen we naar voren te komen. Een aantal kregen prachtige woorden van God. Bij minstens drie zagen we plotseling goudstof verschijnen op de kleding, bij eentje op zijn zwarte haar en bij de ander op zijn neus. Regenbuien in een ander dorp die gestopt werden en weer begonnen, net toen we klaar waren en naar binnen gingen. Geen enkel onheil is over een teamlid gekomen, hoewel de jongste van het team zijn koffer kwijtraakte ergens op de vlucht naar Servië. Dat was het enige.

De genezingen hebben ons allemaal diep onder de indruk gebracht. Een bochel bij een man bovenaan zijn rug bij zijn nek verdween onder de hand van de bidder. Een jonge vrouw met colitis (chronische dikke darm ontsteking) had al zes jaar ernstige pijnen daaraan, dag en nacht. Eén gebed en Jezus raakte haar aan, alle pijn verdween en ze kon zelf twee trappen op naar de samenkomst zaal (daarvóór zat ze uitgeput en verzwakt op een stoel in een kantoorruimte beneden). Bevrijdingen, zichtbaar en duidelijk! Een jongeman, een drummer uit Lebane, die heftige pijn aan zijn heup had, al vele jaren, werd pijnvrij en kon vrij rondlopen. Wat een vreugde. Een vrouw vergaf, na uitleg, iemand die haar heftig had gekwetst. Daarvoor hadden we al voor haar rugpijn en uitstralingspijn gebeden, met nauwelijks resultaat. Na het vergeven hoefden we niet meer te bidden… alle pijn was uitgegaan!

Iedereen van het team heeft wonderen zien gebeuren. Tussen de 10 en 20 personen hebben Jezus aangenomen in die week. De Roma kerken in de diverse dorpen waar we geweest zijn, waren heel erg bemoedigd dat 12 blanken bereid waren naar hun toe te komen. Verbazing, verwondering en grote openheid!