Heb je de Bijbel wel eens goed doorgelezen, en bestudeerd wat voor wonderen er allemaal in staan?
Nee? Moet je eens doen!

Ja? En, wat vind je ervan? Geloof je dat het echt gebeurd is?
Nee? Wel, dan heb je weinig reden om te blijven geloven in God, want dan zul je ook niet geloven in het wonder van de opwekking na de dood. Bovendien zul je dan ook moeite hebben met Genesis 1:1… “In het begin schiep God…”

​Of geloof je dat die wonderen in de Bijbel wel echt gebeurd zijn, maar dat het niet meer voor deze tijd is? Dan geldt hetzelfde als wat hierboven staat: hoe kan je dan geloven dat het allergrootste probleem in de wereld, de sterfelijkheid, ineens na jouw dood wel wordt opgelost?

Uiteindelijk heb je niet veel opties als je niet (meer) gelooft in wonderen. Dan is je geloof zelfs rationeel, verstandelijk, een krachteloos geloof.

De laatste tijd wordt ik links en rechts uitgedaagd, en ook van onderen als je begrijpt wat ik bedoel (de put), om misschien toch maar wat in te binden, wat rustiger aan te doen. ‘Want kijk eens naar de consequenties’.
Ik heb erover nagedacht.
Een nanoseconde.
En dit is mijn antwoord: ik vertik het. Annick vertikt het ook.

Dan maar een buitenbeentje. Maar wel in een groep van andere buitenbeentjes die willen dat het Koninkrijk van God baan breekt met kracht (Matth. 11:12)! Want wij willen woorden spreken die kracht en geest zijn (1 Cor. 2:4), en we willen dat de woorden die we spreken bevestigd worden met de wonderen van God (Markus 16:20). De Hemel moet doorbraken op aarde, zodat het gebed van Jezus wordt verhoord: “Uw wil moet gebeuren op aarde, zoals het al is in de hemel” (Matth. 6:10). En dat gaat echt niet alleen om stoppen met zonde:-)

Luister naar de spontane preek van afgelopen zondag. Dat was naar aanleiding van de komst van David Hogan naar Maastricht. Een absolute buitenkans om super uitgedaagd te worden in de bovennatuurlijke realiteit van God. Alles is mogelijk voor wie gelooft in de God bij wie alles mogelijk is (Markus 9:23, 10:27).

Toon uw kracht Vader, in het leven van de lezer!